De smaken van de bonbons

De bonbons zijn gemaakt van het beste chocola uit de regio Turijn. Costamatis is de maker van de kleine lekkernijen en komt uit Cuneo. De bonbons bevatten melk, ei en noten. Bij Digusti zijn er 5 verschillende soorten te krijgen:

  • Cunesi al limoncello (gele verpakking); heerlijke praliné gevuld met limoncello van Amalfi
  • Cunesi alla Nocciola (zwarte verpakking); Hazelnoot praliné
  • Torronello (geel/zwart verpakking); kruimel nougat
  • Tartufo alla nocciola (witte verpakking); hazelnoottruffel met poedersuiker
  • Tartufo alla mandorla (roze verpakking); amandeltruffel met cacaopoeder

 

Tiramisu alla Babá

Ingredienten (4 personen)

  • 200ml Baba of 30 lange vingers
  • 250ml slagroom
  • 250ml mascarpone
  • 150 gram poedersuiker
  • 80ml citroensap
  • 100ml limoncello
  • 2 citroenen

Bereidingswijze

Meng de slagroom met de mascarpone en de poedersuiker. Klop met een mixer tot een romig mengsel. Rasp vervolgens de schil van een citroen en voeg toe aan het roommengsel en meng het citroensap met de limoncello.

Maak de tiramisu. In een schaal: leg de helft van de lange vingers of de baba deegballetjes op de bodem. Giet de helft van het limoncello mengsel erover en bedek met de helft van de mascarpone. Leg daar de rest van de lange vingers of de overige baba op en giet het overige limoncello mengsel eroverheen. Sluit af met een laag mascarpone. 

Snijd de laatste citroen in hele dunne plakjes. Garneer de tiramisu eventueel met verse munt en poedersuiker. Zet in de koelkast tot het moment van serveren